Samsung: Det finns ingen 128 GB-versionen av Galaxy Note 5 eller S6 Edge +

Samsungs nya Galaxy Note 5 och S6 Edge + kommer att finnas tillgängliga i 32 GB och 64 GB kapacitet, i motsats till viss information som tyder på 128 GB-modellerna skulle säljas.

Efter en notering för en 128 GB upplaga dök upp på Samsungs förbeställa plats, bekräftade en talesman för företaget till Slashgear att det inte finns någon sådan modell.

Det innebär med avlägsnande av microSD-kortplats på båda enheterna – som Galaxy S6 och S6 Edge innan – 64 GB lokal lagring är det mesta du kan få med Samsungs senaste telefoner.

Med tanke på vad jag tror är oklokt premium prissättning för Note 5 och S6 Edge +, kan det vara en bra sak. Samsung är i allmänhet laddar $ 100 mer för varje lagringskapacitet bula, så en 128 GB-modellen kan kosta mer än $ 1000, AT & T säljer 64 GB Galaxy S6 Edge + för $ 915, till exempel.

I själva verket kan hela utropspris på entré för ett av de nya Galaxy-telefoner vara högre än Apples. Jag skulle inte rekommendera basen iPhone 6 för de flesta människor eftersom det bara kommer med 16 GB lagringsutrymme, men en 64 GB-modellen kan fås för $ 749. Stöta upp till 128 GB ger priset till $ 849 upplåst och off-kontrakt.

Samsung hoppas inte bara att öka försäljningen innan nästa iPhone-modeller utan att göra det till högre priser som kan öka marginalerna på kort sikt.

För att göra det, måste dock det att övertyga ett stort antal köpare som kant display och digital S-Pen – tillsammans med program för att stödja dem – är värt att bidraget, som kan vara en tuff sälja.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Samsungs Galaxy Note 7 syftar till att ta iris scanning säkerhet fåran, Samsung affärs enhet ansikten höga insatser, Familiar specs? Här är vad som finns inuti Galaxy Note 7, Redo för muller av jumbos

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet