Hållet Labs team med Skype på nya HD videosamtal anordning

För konsumenter och eventuellt även småföretagare, har Skype samarbetar med och hållet Labs att rulla ut en ny enhet som skröt att tillhandahålla gratis HD videosamtal på en HDTV.

Hållet skiljer dess lösning från andra Skype och videosamtal relaterade produkter på marknaden genom att pracka det som en “mer naturligt, socialt sätt” för att interagera. Den TelyHD plattform är utformad för vardagsrum med en vidvinkelkamera som kan zooma, panorera och luta för att fånga hela rummet och alla deltagare.

Vänner och familj på den andra änden av linjen är inte skyldiga att ha TelyHD ställa upp på en TV och kan istället ringa från någon annan Skype-enhet som stöds med en videokamera, såsom en dator, smartphone eller surfplatta.

Logistiskt är TelyHD en allt-i-ett-system som är bjudet att vara klar för användning inom några minuter från att ställa upp. I rutan, får köparen en vidvinkel HD-kamera, fyra mikrofoner med brusreducering, inbyggd Wi-Fi eller en trådbunden Internet-anslutning, en fjärrkontroll, en justerbar klämma för att fästa olika TV-apparater och alla nödvändiga kablar.

Den TelyHD själva enheten körs på Android med en Nvidia Tegra 2 dual-core ARM A9-processor. Det stöder också USB-enheter och SD-kort för att omedelbart dela foton direkt i videosamtalet.

Systemet kräver inte en dator eller ytterligare hårdvara – annat än en HDTV med HDMI-stöd, som förbinder den enhet som kan sitta “diskret” ovanpå TV: n eller placeras närliggande golfbanan. Det kräver inte heller en dator eller någon extra hårdvara, användare länka helt enkelt till deras hemnätverk och anslut den till deras HDTV via HDMI.

TelyHD är tillgängliga omedelbart för 249 $ via Skype.com och andra webbutiker.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Skype övervakning, Gmail hackar, och falska iTunes uppdateringar: Hur regeringar kan spåra dig, Microsoft kan ta betalt för Skype video arkivering och autentisering, Europa tillsynsmyndigheter uppmanas att upphöra mobilnät, VoIP-trafik bandbredd tvist, Skype spara $ 3.400.000 genom att underlåta sina kunder ; Indien i samtal med Interpol för att hjälpa avlyssna elektronisk kommunikation

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck