Vad händer när det hela slutar?

Jag tittade på en av dessa hem design visar på TV nyligen när jag fann mig själv inför denna fråga: Vad händer om det alla ändar och vi är tvungna att lita på våra egna resurser? Kommer vi att kunna överleva?

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Showen följde utvecklingen av en brittiska husägare som han arbetade i över ett år att bygga ett hållbart hus flankerad av gården jord, med målet att odla sina egna grödor och minimera hans familj användning av material och energi. Han valde att göra så inte bara på grund av sin tro att bostäder i dag bör byggas på miljömedvetna mönster, han ville också att värna om hans barn skulle kunna överleva när världens resurser tar slut.

Det fick mig att undra om jag kunde överleva en värld tömd på energi, och därmed av all teknik och högteknologiska prylar som körs på makt. Ärligt talat, jag tror inte att jag kunde.

Jag kan inte växa mina egna grödor – göra böngroddar fortfarande växer på fuktig bomull? Så, utan energi för att driva mitt kylskåp, mobiltelefon för att ringa för pizza och Internet för att blogga om hjälp, skulle jag inte vet hur man håller min fysiska kropp tickar efter ens fetter slut. Och tanken på desperat kollat ​​min hund som en potentiell näringskälla är deprimerande … jag hellre träffas av en självdriven flygande asteroid.

Det gick upp för mig då hur mycket jag har kommit att bero på energi eftersom det befogenheter all teknik jag använder i dag bara för att klara sig.

I sin blogg Zen Habits, berättar Leo Babauta om behovet av att gå när vi i stället kan köra, besöka butikerna i stället för på nätet, och uppmana folk – i sina hem – snarare än på mobilen eller Facebook. Beskriva liv hans morföräldrar levde, Babauta sade: “I själva verket, under sin stora depressionen barndom, köpte de mycket lite och använt mycket, mycket lite teknik …. har vi gett upp alltför mycket av våra liv som tidigare fanns offline och utomhus?”

Han hyllar “ett liv av mindre” och en som är mer hållbar.

Men gör våra liv idag tillåter det? En undersökning som släpptes i veckan pekade på singaporeaner som arbetsnarkomaner, där 69 procent av de tillfrågade sa att de hålls i kontakt med arbetet på semester eller på kontoret, jämfört med det regionala genomsnittet på 66 procent.

Cirka 66 procent sade att de kände sig benägna att göra det i händelse av en arbets nödsituation, medan 60 procent sade att de noterade behovet av att gå igenom sitt arbete e-post så att deras inkorg blir mindre överväldigande när de återvänder till kontoret.

Mer talande, 59 procent pekade på tekniska framsteg som ger tillgång till arbete uppgifter som den viktigaste anledningen till att de hålla kontakten med kontoret medan borta.

Det är kanske därför en separat undersökning, en tillfällighet även släppt denna vecka, fann Singapore anställda att vara några av världens olyckligaste, där endast 19 procent av arbetarna här såg fram emot sitt arbete varje dag, jämfört med det globala genomsnittet på 30 procent. Det rankas också den lägsta bland de 14 undersökta länderna när det gäller arbetsgivarens lojalitet.

Så, om vi är sådana olyckliga arbetsnarkomaner, varför är vi fortfarande arbetsnarkomaner?

Kanske Babauta är rätt, att ett liv i mindre är vägen att gå framåt. Om vi ​​köpte mindre saker, skulle vi leva i mindre hus som skulle behöva mindre kylning, mindre mark och mindre underhåll. Och om vi slutade vårt beroende av mobila enheter och behovet av att hålla kontakten hela tiden, kunde vi njuta av varandras sällskap utan avbrott och blir mindre beroende av högteknologiska prylar att hålla oss hyste.

Och i det här livet är mindre, kan vi även ha färre beklagar på våra dödsbädden.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott