Utnyttja molnbaserade IT-resurser kan göra robotarna smartare och mer kapabla

En robot tävlar i DARPA Robotics Challenge

Vad händer när man blandar cloud computing med robotteknik? Du får mer kraftfulla och smartare robotar som kan kommunicera och samarbeta med varandra och lära av varandras misstag så att de kan utföra en mängd olika uppgifter på ett effektivare sätt.

Den framväxande område med moln Robotics länkar robotar till molnet, inklusive de enorma lagringsmöjligheter dessa värd IT-tjänster som erbjuds. Denna koppling till molnet och / eller företagets datacenter kan ge robotar mer kraftfull beräknings, datalagring och kommunikation förmågor än de har vid drift på en fristående basis.

Startup kan få ett stort lyft från NASA om de kan hitta en teknik vid rymdorganisationen som passar deras kommersiella ambitioner.

Bland de potentiella tillämpningar av moln-aktiverade robotik är autonoma mobila robotar (tänk på själv köra bil som exempel), industrirobotar som kommer att kunna lära sig att utföra specialiserade uppgifter, såsom gäng kablar, eller dela information i en grupp för samarbets uppgifter, och medicinska robotar som når in molnbaserade resurser, såsom elektroniska journaler och patientsystem health management, för att bättre tjäna patienter.

Möjligheterna sträcker sig till i huvudsak någon industri eller organisation som använder både molntjänster och robotik – eller planerar att använda dem i framtiden.

Men moln robotik står inför en rad utmaningar som måste lösas för att konceptet att fungera bra i omvärlden. Till exempel organisationer som använder molnrobot måste ta itu med att balansera verksamheten mellan lokala och moln beräkning, säkerställa tillräcklig anslutning till molnet, och ger en stark integritet och säkerhet för molnrobotmiljö.

Kanske det största hindret har att göra med makeup av enskilda robotar. “Problemet är att det i många fall begränsar olika fysiska hårdvaran i varje robot tillämpligheten av andra robotens delad kunskap”, säger Christian Penaloza, en forskare vid Advanced Telecommunications Research Institute (ATR), en organisation som främjar innovativ forskning om informations och kommunikation relaterade områden.

För att lösa detta, de senaste trenderna inom den akademiska världen avser att utveckla nya sätt att definiera gemensamma kunskapsrepresentationer, så att varje robot kan “förstå” och utför en interaktion oavsett fysiska skillnader i roboten, säger Penaloza.

Detta hänger nära samman med molntjänster, såsom RoboEarth, ett förvar där robotar ladda upp sina “kunskaper”, Rapyuta, ett open-source plattform-as-a-service (PaaS) ramverk för robotar, långlivade Cloud Multi-Robotics (SCMR ), ett ramverk som gör det möjligt för roboten till robot kommunikation, eller distribuerade ombud med Collective Intelligence (DaVinci), ett ramverk som ger skalbarhet och parallellism i stora miljöer.

Om robotar är i stånd att tolka kunskapsrepresentationer som delas av andra robotar via molntjänster “och sedan funktionaliteten hos robotar kommer exponentiellt växa eftersom varje robot kommer att ha tillgång till obegränsade resurser av information om hur man utför handlingar och förstå mänskliga miljöer”, säger Penaloza .

I slutändan kan organisationer nytta av robotar som är anslutna till molnet eftersom de inte längre kommer att behöva träna eller programmera roboten att utföra specifika uppgifter, såsom att plocka och placera föremål i en låda, säger Penaloza. Som kommer att minska tekniska kostnader och öka effektiviteten.

Robotics, Consumer Watchdog kräver öppenhet från Uber för autonom fordonsprovning, Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

På samma sätt sakernas Internet växer exponentiellt, kommer moln Robotics också expandera och bli en mång branschen “Penaloza säger.” I själva verket är företag som Microsoft eller Amazon redan in den här branschen och ger olika typer av tjänster, såsom Azure eller Amazon Web Services, som potentiellt kommer att hantera data som genereras av robotar.

Konsument Watchdog kräver öppenhet från Uber för autonom fordonsprovning

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag