USA telekomindustrin anklagar Indien att expandera protektionism

Amerika topp telekombranschen kroppen har varnat för att Indiens protektionistiska politik där inhemska tillverkare gynnas kan bryta landets Världshandelsorganisationen (WTO) skyldigheter.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Telecommunications Industry Association (TIA) skrev till amerikanska lagstiftare, varnar för farorna med Indiens förmånstillträde till marknaden (PMA) politik, rapporterade Times of India förra veckan. PMA mandat en viss procent av elektronik varor måste anskaffas från lokala tillverkare.

TIA sade att det förstår politik skulle snart att tillämpas på transaktioner inom den privata sektorn, vilket skulle vara skadligt för, världshandeln, och kan vara oförenligt med Indiens WTO skyldigheter.

“Denna politik, om de lämnas därhän, bär med sig risken för en smitta effekt, uppmuntra Indien att utfärda liknande politik som påverkar andra sektorer – och ger en logisk grund för andra länder att spegla denna olyckliga beteende” TIA president Grant E. Seiffert , i ett brev.

Han tillade IKT-sektorn var en levande och dynamisk, och sådana restriktioner skulle bara neka Indien tillgång till globala teknik- och produktutveckling, innovationer.

TIA har länge varit påtryckningar för Indien att koppla sin politik gentemot amerikanska telekomföretag. Under 2011 tog TIA frågan med Indiens kapitalisering krav och ansökningsavgifter för licenser, rapporterade Indian Express.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott