Treehouse “mjukvarudefinierad nätverksprojekt hävdar ett genombrott

En trio av forskare har hävdat en milstolpe i utvecklingen av mjukvarudefinierad nätverk (SDN), visar den första multi-domän SDN endast IP-transit nätverk med en kapacitet på 500.000 rutter.

Corsa Technology, ESnet, och forskning och utbildning Advanced Network Nya Zeeland (REANNZ) sade demonstrationen lyfte en “internet-skala” SDN endast IP-transit nätverk av tre autonoma system (AS) hanteras som SDN-domäner.

Genomförandet passerade data genom tre som domäner på Energy Sciences Network (ESnet, US Department of Energy internationella vetenskapsnätverk vid Berkeley University), REANNZ i Wellington, Nya Zeeland, och Googles forskning utplacering på Victoria University, även i Wellington.

“Vi tror att detta är en världsnyhet SDN samband mellan flera domäner möjligt först nu att hårdvaran är tillgängliga som kan hantera hela BGP vägtabellen [500,000+ rutter]”, säger REANNZ vd Steve Cotter.

Detta är viktigt och ett riktigt spel växlare – det visar SDN har verkligen gått utöver datacentret och LAN, till wide area network förbinder “öar” i SDN med resten av Internet.

Cotter tillade att demonstrationerna visade att nätoperatörer inte längre behöver köpa routrar som kostar $ 100.000, som programvaran Vandervecken öppen källkod och Corsa dataplanet hårdvara kan nu erbjuda skalbarhet de behöver mycket billigare.

Partnerna sade att demonstrationen förkroppsligade SDN vision av separation av kontroll och data, samtidigt som integrationen av SDN nätverk med Internet.

ESnet nod används Corsa DP6420 640Gbps dataplan som Openflow hårdvarupaket speditör, som styrs av Vandervecken SDN controller stapel skriven av Google (baserat på RouteFlow och Quagga).

Demonstrationen är en del av ett projekt med kodnamnet “Treehouse” som syftar till att bygga en världsledande koncern av SDN öar sammanlänkade av en SDN-BGP routing stack och controller.

Vandervecken är avsedd att vara flera leverantörer kompatibelt för användning med kommersiellt tillgängliga Openflow switchar.

REANNZ nätinfrastruktur tillhandahölls av Cenic / PacificWave och Australien forskning netowrk, AARNet.

“Det markerar betydande framsteg när det gäller att bredda mjukvarudefinierad nätverksväxel (SDX) installationer i reala, operativa nätverk,” forskarna säger.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

“Den här anslutningen tar också SDN implementeringar till en ny nivå, som visar hur en SDN nod kan kommunicera via icke-SDN-noder till en annan SDN nod, och fortfarande har alla SDN godhet belånade vid ändpunkterna”, säger Corsa Technology vd Bruce Gregory.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar