Tjänster som Twitter, bör Facebook regleras i andra länder

Av sent det har varit en hel del surr kring RIM ger tillgång till myndigheter i andra länder tillgång till krypterad kommunikation över sina servrar i Indien RIM beslutat att tillåta regeringen tillgång till BlackBerry Messenger chattar, har Nokia installations servrar i Indien som en jab på RIM. De indiska myndigheter breddade sitt nät till att omfatta Skype och Google. Med tanke på utvecklingen under de senaste månaderna, vår tillit och antagande av tjänster som Twitter och Facebook ger båda dessa tjänster oöverträffad inblick i medborgare i ett land.

Facebook har kommit med spännande visualiseringar som bygger på de uppgifter som de har, och förmågan att utnyttja dessa data mot ett land är så allvarligt hot. Både Facebook och Twitter har sina datalager i USA. Det är en vanföreställning att vi äger våra data trots vad villkoren säga. Zuckerberg vill befria Internet anonymitet och sätta ansikten till online identiteter. Hans motiv är tveksamt i bästa fall, medan hans argument kan vara om feghet och äkthet, hans agenda sätta ett ansikte till alla som använder sin plattform så att han kan gå tillbaka till annonsörer beväpnade med dessa data. Det har lite att göra med den ena är en feg. Medan han kan tro i feg argumentet, befria världen från feghet är inte hans slutspelet.

Oavsiktlig nedfallet av ett USA-baserat tjänst sätta ansikten för alla runt om i världen är det som skrämmer mig eftersom den amerikanska regeringen har bättre tillgång till dessa uppgifter. Den amerikanska regeringen överväger ett lagförslag som tillåter dem att stänga ner sin Internet, så kallade Internet kill switch räkning (en modifierad faktura förväntas komma tillbaka för omröstning.) Konsekvenserna av världen förlitar sig på dessa amerikanska tjänster och den amerikanska regeringen är kunna döda Internet eller förändra dessa tjänster är djup för andra länder. Den amerikanska regeringen påstås uppdrag twitter för att sanera ett planerat underhålls att tillåta iranska protester.

Den indiska regeringen nyligen tog till Facebook för medborgare ingång för nästa nationell planering utkast och även polisen använder tjänsten. Vi är frivilligt att mata dessa amerikanska servrar med information om våra länder. Det behöver inte kunna märkas Top Secret och Classified för att det ska vara en hävstång mot en nation. EU verkar ta denna oro på allvar med tanke på deras senaste pensel med Google men deras behörighet är fortfarande begränsad till en användarens integritet vid användning av tjänsten inte kontroll av data som delas av medborgarna. Indien är medveten om problemet och har söker efter sätt att komma runt det.

För vad har de Hollywood-filmer som Enemy of the State har lärt oss? En värld, med Facebook vår regering och Zuckerberg linjalen? Rita för en film? Jag kallar dibs Sorkin.

För att vara tydlig jag inte föreslår en reglering av medborgare och lagar som ser för att stävja en medborgarnas demokratiska rätt till yttrandefrihet men möjligheten av tjänster som Facebook och Twitter för att bryta igenom uppgifter och utbyte av dessa data med den amerikanska regeringen.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport