? Tidigare CBA IT Exec belastats med mutor

En tidigare Commonwealth Bank of Australia IT verkställande, Keith Hunter, greps och åtalades på tisdagen med mutor som en del av en pågående gemensam utrednings mellan New South Wales polisens bedrägeriet och cyberbrott truppen och USA Federal Bureau of Investigation (FBI).

Den 61-åriga belastades med två fall av mutor, efter att polisen påstod att han och en annan tidigare CBA anställd – både Sydney-baserade amerikanska medborgare – var inblandade i att ta emot mer än $ 1,5 miljoner i misstänkta korrupta betalningar med en nu offentligt noterade USA-baserade IT-företaget.

Det påstås att chefer fått betalningar från IT-bolag som deltar efter att de beviljats ​​företaget ett lukrativt kontrakt utan att det för offentlig upphandling.

En CBA talesman har informerat den webbplats som banken tipsade polisen tidigare i år, efter interna utredningar genomfördes. Det upptäcktes att vissa misstänkta betalningar insatta bankkonton i två av sina tidigare ledande IT personal. Ärendet återförvisades sedan till NSW polisen bedrägeri och cyberbrott trupp corporate korruption enhet.

Dock har NSW polisen betonade att även om ett gripande har gjorts undersökningar fortsätter och polisen är angelägna om att tala med en annan tidigare ledande IT-chef, som är för närvarande utomlands.

CBA talesman sade att det kommer att fortsätta att samarbeta fullt ut med NSW polisen medan undersökningar fortsätter.

“Vi har ingen tolerans för någon olaglig verksamhet av någon anställd, och vi tar varje situation på allvar”, den talesman sade.

Vi bekräftar att ingen kund har påverkats av denna fråga.

Hunter dök upp i Central Local Court på onsdag, och pläderat inte skyldigt till två fall av bestickning. Han beviljades borgen på villkor att han överlämnar sitt pass, rapportera till polisen dagligen och inte ange en flygplats.

med AAP

Uppdaterad 15:42 AEDST: Lade resultat av dagens domstol utseende.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar