S’pore företag eye “tillfällighet” på CES

uppdatera SINGAPORE – Handel Promotion Agency International Enterprise Singapore (IE Singapore) kommer att leda 10 homegrown företag till den årliga Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas senare denna månad. Mega IT mässa kommer att bli en användbar kanal för att kolla in nya innovationer samt utöka sin internationella närvaro, företagsledare not.

Vid en förhandsgranskningen här torsdag, Reginald Wee, grupp chef för teknologiverksamhet vid IE Singapore, sade USA marknaden förblir inkörsport för nya och innovativa produkter för att få internationellt erkännande. “CES är en viktig väg för Singapore hemelektronik spelare att visa upp sina innovationer”, konstaterade han.

Den myndighet har stött lokala företag på CES sedan 2010, där möten för dem med sitt nätverk av potentiella partners, distributörer och leverantörer.

Kal Takru, grundare och COO för iTwin, berättade webbplatsen Asien vid sidan av händelsen som för startups, är CES en “bra plattform [eftersom] det tillåter tillfällighet och serendipity”. Detta hjälper mindre företag att utöka sin verksamhet och internationella närvaro, tillade han.

Takru sade huvud bit av iTwin omsättning hittills har varit från distributörer bolaget träffat på tidigare CES händelser. Företaget lanserades iTwin – en USB-enhet som tillåter säker delning av data mellan två uppkopplade datorer – i Singapore 2010, innan dess globala debut på Las Vegas förra året på CES.

Grundarna tillade att vid årets CES, kommer företaget att införa iTwin Multi, en programuppdatering som gör att upp till 20 datorer att dela data när du är online.

Jimmy Fong, VD och styrelseordförande i Epicentrum, en lokal återförsäljare av Apple-produkter, sade CES lockar fortfarande en hel del innovativa små och medelstora företag (SMB), och fungerar som en “god ledning för människor att gå och se nya produkter”.

Fong som deltog i evenemanget sedan 2008, sade han anser CES att vara en plattform för att lansera produkter från singaporianska märken – inklusive Epicentre egen iWorld sortiment av elektroniktillbehör – liksom att hitta nya objekt att importera för Singapore marknaden.

På frågan om mega IT mässor såsom CES förlorar sin relevans eftersom fler stora leverantörer väljer att hålla sig borta, svarade iTwin s Takru är det inte förvånande att stora företag vill “göra sin egen visar” att presentera nya produkter och tjänster.

“Varför späda [varumärket] eller schema produktutveckling enligt [annans] schema? Om ett företag var i Apples eller Microsoft skor, det skulle göra samma sak. [Dessa företag] inte behöver CES”, förklarade han .

Microsoft hade nyligen meddelat att man kommer att dra ut på CES efter 2012, efter andra långvariga icke-deltagare Apple och Google.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela