S’pore driver integrerad urbanisering utmaningar

SINGAPORE – Kom juli kommer landet att ta en ny metod för att hjälpa globala städer finna lösningar på utmaningar när det gäller urbanisering genom att samtidigt vara värd tre händelser – World Cities Summit, Singapore International Water Week, och konstituerande Summit CleanEnviro.

Vid en medieträff hålls här fredag, arrangörerna uttryckte förhoppning om att integrationen av alla tre händelser – tema “beboeliga och hållbara städer” – kommer att ge världens ledare en bredare plattform för utbyte av idéer och bästa praxis. Ämnen som ska diskuteras är hur tekniken kan utnyttjas för att bygga smarta städer.

Teknik kommer att spela en viktig roll i att göra städer mer beboeliga och hållbar, konstaterade Cheng Hsing Yao, vice verkställande direktör vid Centrum för Liveable Cities. “När den används med en stark styrning och mycket väl utvecklade strategier kan teknik användas för att spåra och känna och spår, säg, trafikflödet, vatten och avlopp, och så vidare.

“Dessutom kan tekniker även användas för saker som distansarbete så att vi kan lägga mindre tid på att flytta runt och mer tid på livskvalitet,” Cheng berättade webbplatsen Asien vid sidan av information.

Ett fokus på halvårs World Cities toppmötet kommer att vara upprampning av möjligheter för samarbete inom näringslivet. Detta inkluderar en ny plattform, kallad fokus sessioner, där regeringschefer och tjänsteleverantörer dela sina idéer och utforska investeringsmöjligheter i regionen, sade han.

Cheng påpekade att en av de i fokus sessioner kommer att fokusera på Japans erfarenhet i sina återuppbyggnadsinsatser efter en ström av naturkatastrofer nyligen.

Lagt fokus på avfallshantering, en annan ny händelse som kommer att införas är toppmötet CleanEnviro som kommer att fokusera på lösningar för avfallshantering. Värdera uppskattningar från Pike Research, Singapore National Environment Agency (NEA) noteras att i 2011, av de 2 miljarder ton kommunalt avfall som genereras runt om i världen, gick bara 11 procent i avfall till energi växter, medan majoriteten 70 procent hamnade i deponier.

Enligt NEA VD Andrew Tan, toppmötet var lägligt eftersom diskussionerna om avfallshantering hade alltid tagit ett baksätet till andra frågor såsom vatten och energi.

Det finns ett område som saknas i denna ekvation och det är avfall “, säger Tan.” Om man tittar runt om i världen i dag, framför allt i Asien, de flesta av avfallet dumpas i deponier. Det kan vara den enklaste lösningen, men det kanske inte är den bästa, och jag tycker det är dags att titta på ett mer hållbart sätt att hantera avfall.

Uppmuntra fler partnerskap, Singapore International Water Week (SIWW), som kommer att vara i sin femte delen i år, har som mål att uppmuntra fler partnerskap för vattenlösningar.

Tugga Män Leong, vd för Singapore Public Utilities Board, sade seriens nätverk plattform TechXchange – infördes förra året – kommer att utökas.

I år kommer TechXchange vara full dag [händelse], där vi kommer att föra innovatörer och matcha dem med investerare, och se hur vi kan ta tekniken ur labben och hjälpa till att kommersialisera dem – både i Singapore, och på en regional och global basis.

Singapore e-gov tjänster saknar fortfarande integration

Utbildning är botemedlet till Singapores misslyckas iN2015 jobb mål

Infrastruktur, anslutning hålla S’pore framåt i Asien navet race

Singapore 2013: Startups glittrar, men bredband behöver öka

Intelligent Singapore, Singapore e-gov tjänster fortfarande saknar integration, intelligent Singapore, Utbildning är botemedlet till Singapores misslyckas iN2015 mål jobb, Intelligent Singapore, infrastruktur, anslutning hålla S’pore framåt i Asien navet ras, Intelligent Singapore, Singapore 2013: Startups glittra, men bredband behöver öka