SMB Covet tabletter, Apple iPads mest av allt (forskning)

Små företag är beredda att spendera stora på pekdatorer under 2012 och Apple iPad produktlinje kommer att vara främst bland enheterna de anser. Det är enligt den senaste SMB Technology Monitor från analysföretaget NPD Group, baserad i Port Washington, New York

Bara blyg av tre fjärdedelar av alla små och medelstora företag (SMB) med färre än 1000 anställda planerar att köpa pekdatorer under de närmaste 12 månaderna, enligt den senaste utgåvan av NPD: s undersökning. Det var upp cirka fem procentenheter från andra kvartalet version av samma studie. Den översta inköps företräde i kategorin var Apple iPad, rapporterade NPD.

Den genomsnittliga IT budgetanslag för tabletter bland de undersökta SMB var $ 21.000.

Det fanns en markant skillnad i utgiftsplanerna för de riktigt små företag och medelstora företag i undersökningen poolen.

Under 2012, cirka 54 procent av företag med färre än 50 anställda uppgav att de skulle köpa tabletter, cirka 89 procent av denna grupp sade att de skulle öka eller bibehålla utgifterna för tablet datorteknologi. Deras genomsnittliga budgetanslaget är mycket mindre: bara $ 2,000 under de närmaste 12 månaderna. Vad mer, småföretag var mindre benägna att dras till iPad än de större, vilket innebär att det definitivt är möjligt för andra leverantörer att sätta sin prägel på denna kundgrupp.

Jag tror att det är värt att notera att NPD studien var ställt i september 2011, före utgivningen av Amazon.com Kindle Fire. Plattformen har fått mycket uppmärksamhet som en värdig konkurrent till iPad, bara två veckor sedan, VMware släppte även sin syn klientvirtualiseringsprogramvara för plattformen (som kör Android).

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet