Små företag ska ske med försiktighet på ultrabooks

Lägga undan, för ett ögonblick, att alla Sturm und Drang genereras (och att genereras) denna vecka och månad om Apple iPad 3, inklusive massor av digitala inches här på hemsidan kommentaren platsen. Mars kommer också att vara en viktig månad för den framväxande ultrabook kategori med lanseringen av Dell XP 13 anteckningsbok, som företaget kallar sin mest mobila Ultrabook laptop ännu.

Jag är fortfarande mycket skeptiska till tillståndet i ultrabook kategori, främst eftersom just nu är det mycket svårt att göra äpplen mot äpplen jämförelser om de olika produkterna som hawked under detta namn. De flesta anser att Apple MacBook Air att vara den prototypiska exempel på vad de ultrabooks vill slå, men den bärbara datorn prislapp och att Apple-logotypen på utsidan av dess fall har gjort det en tuff sälja bland vissa små och medelstora företag.

Dell XPS 13 bärbar dator är en välbyggd introduktion till ultrabook kategori, även om vissa recensioner har kritiserat dess batteritid. Datorn har en 13,3-tums skärm, och det väger 2,99 pounds. Datorn är utformad för att vara mindre än en fjärdedel tum tjock vid dess tunnaste punkt, och priset för systemet börjar på $ 999 beroende på inälvorna du väljer att ange, enligt Dell produktspecifikationer och information.

Dell inträde i denna kategori är ingalunda en överraskning, eftersom ganska mycket någon leverantör med en bärbar dator eller netbook erbjudande har minskat över sig själv för att definiera sitt ultrabook erbjudande.

Intel har satsat mycket på kategori, genom att skapa vad man anser vara riktlinjer kring vilken nästa generation av icke-Apple ultrabooks bör baseras. Men problemet med den kategori, för mig har varit att det finns många tolkningar av vad som borde vara i ett baspaket samt många, många val som inte är helt ultrabooks, men kan vara ett riktigt bra val av lätta bärbara. Do not get me fel, innovation och variation är precis vad som behövs i en begynnande kategori som denna. Men det betyder SMB är ganska mycket på egen hand när det gäller att räkna ut huruvida ultrabooks är ett värdefullt tillägg till deras hårdvara mix.

Personligen tror jag att förvirring bör övertyga små företag att gå vidare med försiktighet när du gör en ultrabook investering, eftersom formfaktorn kommer att förändras en hel del under loppet av de närmaste 12 till 18 månader.

Vissa senaste uppgifterna från en Zoomerang undersökning för Microsoft av 261 SMB med färre än 500 anställda visade att endast 7 procent använde en ultrabook medan 87 procent inte vet hur man för att definiera kategorin. Så, du är i gott sällskap om du känner dig förvirrad.

Ändå vissa analytiker är ganska optimistisk om ultrabook kategori. En rapport som släpptes i slutet av januari av Juniper Research visar att transporter av Ultrabook-datorer kommer att växa tre gånger graden av pekdatorer mellan nu och 2017. Under denna tidsperiod, cirka 178 miljoner ultrabooks kommer att skickas, enligt Juniper Research prognoser.

Om du är på marknaden för en ny bärbar dator i år och verkligen inte råd att vänta på den ultrabook kategori bli bättre definierade, så här är är 6 faktorer som du bör verkligen noga undersöka att avgöra om du bör välja vad som är officiellt betecknas som en ultrabook eller om en riktigt tunn bärbar dator skulle göra för ditt företags behov. Intel pekar på dessa system som aktuella exempel i kategorin, om du vill ha en utgångspunkt av system för att överväga. Men här är vad du bör tänka på lång och hård.

Energieffektivitet: En stor kännetecken Intels officiella ultrabook beteckning är löftet om “hela dagen” batteritid (ca 10 timmar). Recensioner jag har läst om Dell inträde i kategorin peg dess liv på närmare fem timmar. Lenovo IdeaPad U300s blir tydligen cirka sju timmar. Jag skulle vara nöjd med den senare, men hela dagen sak bara inte där ännu. För att vara rättvis, Intel har ett ganska stort utbud “officiellt” på mellan fem och åtta timmar.

Prestanda: Specifikationen för ultrabook formfaktorn är Intel Core i5 eller i7-processor linje, vilket är samma arkitektur som Apple MacBook Air använder. Du bör faktiskt vara ganska väl serveras i detta avseende.

Tunnhet faktor: Enligt Intel, bör ultrabooks inte vara mer än 0,8 inches tjock, så få ut din linjal eller du bara att köpa en riktigt tunn och effektiv anteckningsbok. Kanske det verkligen spelar ingen roll.

Vikt: Ultrabooks är tänkta att komma in på mindre än 3,1 pounds, dels för att de gör sig av med optiska enheter och använder solid state-enheter för alla behov datalagring. Denna vikt kan betyda att du måste offra skärmstorlek, men.

Pris: det magiska numret för Intels definition är $ 1000, men den typ av high-end funktioner du behöver för en liten affär bärbar dator kommer inte nödvändigtvis att vara tillgängliga i denna prisklass. Vara beredd att spendera närmare $ 1300 (vilket är ungefär samma pris som en Apple MacBook Air, ironiskt).

Integrerat trådlöst bredband: Du vet och jag vet att detta är en stor sak. Wi-Fi-stöd är ganska mycket en given och i vilken utsträckning din nästa bärbara dator är en god potential trådlöst bredband medborgare – med 3G eller 4G kapacitet – kan vara make-or-break sak i småföretag beslutsprocessen . Det är särskilt sant inte bara för att många små företag distribueras och on-the-go, men eftersom de kanske inte alltid har råd att investera i infrastrukturen för trådlösa nätverk. Definitivt studera de trådlösa anslutningsmöjligheter för din nästa bärbara noggrant.

(Produktbild tillstånd av Dell)

2012: År av Ultrabook, Lenovo IdeaPad U300s: Sätter ultra i Lenovos första Ultrabook (recension), Acer Aspire S3 Ultrabook får Intel Core i7, SDD: $ 1200; Ultrabook försäljningen av en besvikelse start, tack vare höga priser, MacBook Air : ultra ultra~~POS=TRUNC och affärs Windows också, ultra~~POS=TRUNC: Fyra saker som kommer att göra eller bryta kategori, ultra~~POS=TRUNC kommer att förvirra köpare

 berättelser

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett