Silent Circle: har vi inte delgivits en enda efterfrågan på uppgifter

Silent Circle appar hjälper kraft den efterlängtade, integritets centrerad Blackphone, ()

Säker app tillverkare Silent Circle har förnekat någonsin som tjänstgjorde en hemlig efterfrågan på användardata, bland oro över helgen tyder på motsatsen.

Tech företag är inte tillåtet att tala om när regeringen vill dina data. Ange options kanariefågel.

I ett e-postmeddelande bekräftade chefsjurist Matt Neiderman företaget har inte fått en teckningsoption “av något slag” hittills.

Tillverkaren av krypterade telefon och meddelandeprodukter fångades i en mini-storm lördag när rapporter föreslog sin options kanariefågel, ett verktyg för att varna mottagandet av en teckningsoption som kommer med en gag order, saknade en tydlig förklaring om att det inte hade varit äventyras av en efterfrågan offentliga uppgifterna.

Även Neiderman sade options kanariefågel är “fungerar”, tillade han att företaget “missade att lägga ett uttalande med uppdateringen [fredag].

“Vi kommer att uppdatera den till att omfatta ett uttalande inom kort”, säger han bekräftade.

Från och med måndag, var options kanariefågel uppdateras med deklarationen.

I en tweet, Khalil Sehnaoui (aka “pilgrim”) varnade för att antingen någon på företaget hade “delgivits juridisk process, eller någon trasslat till uppdatera sin Canary sida.

En separat Hacker News tråd varnade redan i december att options kanariefågeln saknades deklarationen. Användare på en ny tråd på lördag kritiserat bristen på vissa fraser på Silent Circle options kanariefågel. En användare sa att det skulle vara “mer explicit,” säger att det inte har fått någon juridisk process eller efterfrågan från alla nivåer av regeringen.

Även om det inte finns någon lag i praktiken att förhindra options kanariefåglar från att användas, är Twitter för närvarande kämpar den amerikanska regeringen i domstol för att få dem som skyddas enligt det första tillägget rätt till yttrandefrihet.

Även om de har varit i bruk i mer än ett decennium sedan införandet av gag-bestämmelser i Patriot Act, som undertecknades in i lag 2001, har de ökat i popularitet i kölvattnet av Edward Snowden läckor.

Electronic Frontier Foundation utvecklat en egen options kanariefågel tittar hemsida tidigare i år för företag med en på plats.

Morgan Marquis-Boire, en säkerhetsforskare och chef för säkerhet på First Look Media, media gren av intercept, fortsätter att arbeta på en automatiserad process för att ge “undertecknade options kanariefåglar till massorna.”

Uppdaterad den 9 mars: options kanariefågel har uppdaterats.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer