? Samsungs största huvudvärk är inte Apple, det är Kina

Samsung Electronics och dess smartphones är oftast kämpar mot Apples iPhone ångvält, men företaget har en mycket större fråga ned marknaden eftersom det strider i en mördande Android Market.

I Samsungs fjärde kvartalet rapport, sade företaget att det levererades 95 miljoner telefoner och 11 miljoner tabletter. Cirka 70 procent av dessa telefoner var smartphones.

Det gemensamma temat i den tekniska branschen är att grop Apple och Samsung mot varandra. Det är iPhone 6 och 6 Plus mot Samsung Galaxy raden av smartphones. IPad slag Samsungs olika tabletter.

Det Handlingen är enkel och lätt att förstå — i själva verket är det inte mycket annorlunda än en generisk sport historia.

Tyvärr är Samsungs smartphone berättelse bara inte så enkelt. Apple och Samsung båda spela boll i Kina, men den förra har kvar på den övre delen. Apple denting Samsung på den övre delen av marknaden, men den nedre delen är vad som dödar den koreanska elektronikjätten.

Analytiker säger att Samsung tappade snabbare i Kina förra kvartalet till följd av en uppsjö av lokala telefontillverkare. Välkommen till Android och kapplöpning mot botten för hårdvarutillverkare.

Data från Strategy Analytics berättar sagan

Samsung och Apple är tydligt duking den ut på toppen av marknaden. Samsung har dock att oroa sig en bulk upp Lenovo och Huawei. Det finns också företag som Xiaomi att oroa sig för.

Som Strategy Analytics noterade

Enkelt uttryckt, har Apple att oroa sig för Samsung endast på den övre delen. Apple inte spela i källaren av smartphone branschen. Samsung gör. Och att källaren blir rörigt.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Topptillbehör till datorn (september 2016)

Topp 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år

Topp 25 tillbehör till din MacBook

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen, hårdvara, Top tillbehör för din MacBook (september 2016), Socialt företagande, Top 10 program: Dessa skryta flest nedladdningar hittills i år, hårdvara, Top 25 tillbehör till din MacBook