Samsungs böter för underlåtenhet att rapportera dödlig gasläcka? $ 923

Samsungs underlåtenhet att rapportera en gasläcka som tog livet av en arbetare och skadade fyra andra har resulterat i böter på endast $ 923.

Yonhap rapporterade att Samsung kommer att bötfällas inte mer än 1 miljon won ($ 923) efter mer än 2 liter syra – i gasform – läckt ut från en 132-liters tank av fluorvätesyra två gånger under 24 timmar, en läcka tydligen vid 23:00 lokal tid, och sedan igen vid 05:00

Händelsen, som ägde rum tidigare på en halvledarfabrik i Hwaseong, Sydkorea, var tydligen inte rapporterats förrän timmar efteråt, då en arbetare från Samsungs underleverantörer underhåll fast STI tjänsten hade varit dödligt skadade genom långvarig exponering och fyra andra anställda på sjukhus .

Enligt publikationen, den koreanska polisen bötfälla smartphone och surfplatta maker för brott mot giftiga kemikalier Control Act genom att inte rapportera gasläckan omedelbart. En officiell undersökning har påbörjats, och en tjänsteman redovisas som säger

Vi kommer noga utreda att klargöra vem som är ansvarig för händelsen som någon dog på grund av dålig förvaltning.

Exponeringen av händelsen till media kan inte vara det enda problemet på Samsungs bord. En officer undersöker fallet uppenbarligen sagt att Samsung inte har lämnat uppgifter som begärts av polisen, och så ett kontor raid att förvärva tech jätte säkerhetsloggar inte har kunnat uteslutas.

Det kan ta upp till två veckor för utredningen som skall ingås.

Efter gasläcka, Jeon Dong Su, en medordförande för Samsung, offentligt, bad om ursäkt för det inträffade, och erbjöd sin sympati för familjerna till de inblandade. Han lovade också att Samsung skulle genomföra en fullständig utredning och se till att permanenta åtgärder vidtas för att förhindra en upprepning problem.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet