Samsung visar upp 55-tums transparenta och spegel OLED

Samsung Electronics display-making arm har visade upp sina nya 55-tums transparenta och spegel OLED på Retail Asia Expo.

(Medföljer)

Företaget visade också upp augmented verklighet (AR) lösningar på bildskärmarna i att använda Intels RealSense teknik, sade det.

Full HD transparent OLED har en penetrationsförhållande på 45 procent, med en färgskala av 100 procent i NTSC standard – mycket bättre än konventionella transparenta LCD-skärmar som har ett förhållande på 10 procent och spektrat av 70 procent, sade företaget.

Spegel OLED har en reflektivitet på 75 procent, högre än mindre än 50 procent av sina LCD-motsvarigheter, sade Samsung. Displayen har också ett kontrastförhållande på 100000: 1 och en svarstid på under en millisekund, jämfört med en LCD, som har ett förhållande på 4000: 1 och svarstid på 8 millisekunder.

En anpassad display kallas magiska spegeln med hjälp av spegel OLED visade en potentiell användning för juvelerare: Användare kan se en AR återspegling av sig bär halsband eller örhängen som de kanske är intresserade av att köpa utan att behöva bära objektet. Det uppnåddes genom att använda Intels RealSense teknik.

På samma sätt, Samsung visade upp vad man kallade Automobile Real Sense lösning med hjälp av transparenta OLED. Displayen är placerad bredvid bilar att tillhandahålla information, samt visa hur bilen skulle se ut med eller utan vissa tillval.

Samsung Display började producera OLED-displayer i 2007, men på grund av den långsamma upptag har fokuserat mer på LCD under de senaste åren. Emellertid har det här året separerade sin LCD och OLED lag, och börjat skjuta OLED igen.

Samsung Display var tillgänglig för kommentarer.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus