Samsung lanserar? 1g-vägning 512GB SSD

Samsung har börjat massproduktion av solid-state drive (SSD) som väger bara ett gram, men kan packa upp till 512GB minne för datorer, meddelade bolaget.

Världens största minneskrets tillverkaren lanserade PM971-NVMe serien, den första icke-flyktigt minne express (NVMe) SSD i en enda ball grid array (BGA) paket.

BGA NVMe SSD väger bara ett gram och åtgärder 20mm x 16mm x 1.5mm, men packar alla SSD komponenter i det som 16 48-skikt 256 Gb V-NAND flashchip, en 20-nanometer 4Gb LPDDR4 mobil DRAM, och en högpresterande controller.

Kompaktheten SSD kommer att tillåta kunder att bättre utforma sina datorer, sade Samsung.

Här finns läs- och skrivhastigheter på upp till 1,500MBps och 900MBps, respektive, vilket gör det möjligt att ladda ner en full HD-film på bara tre sekunder, sade den sydkoreanska tech jätte. Läs och skriv IOPS går upp till 190.000 och 150.000 respektive, vilket gör det 1500 gånger snabbare än hårddiskar.

Den PM971-NVMe SSD-serie kommer i 512GB, 256GB och 128GB och kommer att vara tillgängliga för kunder den här månaden, enligt företaget.

Tidigare denna månad lanserade Samsung sin 512GB microSD-kort.

Tech jätte fortsätter att öka kapaciteten hos sitt minne line-up och näringslivet blomstrar, har bidragit tunga vinster för sitt första kvartal.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip