Samsung hämnas mot Nvidia chip patent stämning

Efter Nvidia anklagade Samsung intrång på GPU teknik, har elektronikjätten bemötas med ett patent stämning av sin egen – liksom att lansera en strid om hastigheten på Tegra K1 och Exynos 5433 processorer.

Samsung har lämnat in en ansökan i en federal domstol i USA, söker skadestånd för den påstådda överträdelsen av teknikbaserade patent, som rapporteras av Reuters. Klagomålet, inlämnad i förra veckan hävdar att amerikanska chip maker Nvidia har överträtt på patent relaterade till halvledar buffring och datakontroll.

Elektronik jätte säger också att Nvidia använder falsk marknadsföring genom att säga Shield tabletten är utrustad med världens snabbaste processor.

På onsdag, Nvidia sade att det inte var redo att formellt svara på Samsungs rättegång. Dock tog företaget anstöt med påståendet att Nvidia använder falsk marknadsföring i förhållande till Shield tablett. Medan Nvidia säger Shield tablett Tegra K1 processor är “världens snabbaste mobila processor,” Samsung hävdar att dess Exynos 5433-processor är snabbare – och därför Nvidias påståenden är “falska och vilseledande.

Båda företagen pekar på jämförande undersökningar för att stödja deras hastighet påståenden.

I ett mailade uttalande sade Samsung

Vi bedriver nödvändiga rättsliga åtgärder för att försvara våra immateriella rättigheter och för att säkerställa vår fortsatta tillväxt inom IT-branschen.

Nvidia inlämnad patenträttegångar mot Samsung och Qualcomm, i september. Den amerikanska chip tillverkaren hävdar de ovannämnda företagen använde patenterade GPU teknik utan licensiering. Den påstått intrång patent täcker programmerbar skuggning, unified shaders och flertrådade parallella processteknik. Nvidia säger dock att det “fullt förväntas” att bli stämd i sin tur och kallas flytta en “förutsägbar taktik.

Men Nvidia inte förvänta Samsung att lämna in en stämningsansökan inte bara mot dem, men en av företagets småföretag, baserat i Virginia. Processen fokuserar på åtta patent – som alla Nvidia påstås ha brutit, medan det påstås Velocity kränks sex. Företaget sade

Det är olyckligt att Samsung stämde Velocity. Detta är inte Velocity kamp. Men Samsung är bara att försöka hålla sin stämning i Virginia, som har en snabbare tid till rättegång än de flesta jurisdiktioner i USA. Det kan vara en farlig strategi för ett av de största företagen i världen att besluta att stämma en av de minsta företagen i hela Virginia.

Samsungs talan förändrar inte vår analys, eller vår beslutsamhet. Vårt patent rättegång i ITC går framåt och förblir ett mycket allvarligare problem för dem.

Läs vidare: I företaget

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Sex Klick: Top iOS-appar i månaden, oktober 2014, sex klick: Top Android-appar i månaden, oktober 2014

Arbets visum: ett svårt ämne för teknikföretag, Panasonic skiftar från omstrukturerings till aggressiva förvärv, Google lockar startups moln efter med $ 100.000 kredit, eBay, PayPal för att delas upp i två separat bolag, Enterprise nätsäkerhet tar baksätet till hastighet: McAfee; Sony blandar hantering av krisdrabbade mobila division

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen