? Red Hat uppmanar alla att arbeta på sin OpenShift PaaS moln

Den nypräglade Cloud Foundry Foundation skulle vilja att ni tror att öppen källkod krig för plattformen-as-a-Service (PaaS) har vunnit och att det är vinnaren. Red Hat med sin OpenShift PaaS avvikande åsikt.

Att hjälpa förväg OpenShift meddelade Red Hat OpenShift Commons, en ny öppen källkod initiativ för sina PaaS. Enligt Red Hat, OpenShift Commons sträcker sig längre än företag med aktiva OpenShift installationer och omfattar andra öppen källkod samhällen, organisationer och ekosystempartners.

Som sagt, som molnet Foundry Foundation innehåller OpenShift Commons många stora moln företag som Cisco, Dell, och Docker. OpenShift, liksom alla öppen källkod PaaS program innehåller flera best-of-breed öppen källkod.

Denna programvara stack börjar med Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Lager ovanpå det är Docker och projekt Atomic och Google Kubernetes för containrar. OpenShift Commons är mer än bara ett sätt att dela kod med OpenShift ursprung, OpenShift öppen källkod uppströms. Det är också tänkt att utbyta bästa praxis, användningsfall, och mönster som fungerar i dagens kontinuerlig leverans och flexibla programvarumiljöer. Vid denna tid finns det ingen skribent licensavtalet kod bidrag krav eller avgifter för att gå med, bara ett åtagande att samarbeta på nya PaaS stacken.

Varför är Red Hat gör detta?

I ett företags citat, Ashesh Badani, Red Hat vice president och general manager för OpenShift, sade “Vad vi hört från kunder, partners och dessa samhällen är att de ville ha en verkligt öppen gemenskap där alla dessa grupper kan skära och hjälpa till att driva den framtid PaaS innovation och Red Hat är stolta över att underlätta utvecklingen av ett samhälle för att främja denna breda branschsamarbete. ”

Kommer det att fungera? Red Hat och dess partners hoppas verkligen det. PaaS är en teknik som är halvfärdiga. Företag och utvecklare har fortfarande en hel del arbete framför sig, i grupper som OpenShift Commons och Cloud Foundry Foundation, innan PaaS blir en stöttepelare av företagens datorer.

 Berättelser

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Industrin moln: Varför det är nästa, Vad är det bästa molnlagring för dig, Licens fick du ner?? Få dina SaaS i växel och gå moln

Att bygga en analys moln OpenShift, Red Hat börjar erbjuda gratis OpenShift till nystartade, Red Hat levererar senaste utvecklarverktyg, Öppen källkod PaaS Cloud Foundry Foundation öppnar sina dörrar, elaptopcomputer.com: Fem öppen källkod PaaS alternativ du bör veta

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin