Parker Victoria sätter 6 TB backup on-demand

Förverkliga det kan ta tre månader att återställa kritiska servrar efter en katastrof uppmanas Parks Victoria att bli en av de första stora organisationer i Australien att anta en on-demand modell för säkerhetskopiering och återställning.

Parker Victoria administrerar nästan 20 procent av Victoria mark, som omfattar 200 parker, marina naturreservat, över 2500 reserver och 10.000 kulturella och inhemska minnen. Det har 1.000 anställda och 100 platser i hela staten – men dess system hanteras av bara fyra personer, leds av dess infrastrukturförvaltare, Gavin Russell.

Byrån är ansvarig för bokningar för var och en av parkerna det övervakar och system som stödjer det måste vara i drift 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan boende, sade Russell. Lika viktigt är dess HR och lönesystemet och finansiella system.

Katalysatorn för myndighetens beslut att outsourca sin DR och säkerhetskopiering kom när Russell utvärderade myndighetens katastrofåterställning kapacitet. Hans nätverksadministratörer var alltför upptagen att hantera servrar, stationära och bärbara datorer över myndighetens 110 platser, lämnar dem ingen tid att hantera en katastrof om man inträffat. Dess källfiler låstes upp på band backup och med få kompetent personal, visste han att det skulle vara svårt att återhämta sig från en katastrof.

Parker Victoria ledning hade ingen aning om hur lång tid det skulle ta att återhämta sig från en katastrof: DR planen var bokstavligen “en mapp full av papper på hur vi skulle bygga om våra servrar”, säger Russell.

“Så jag satte sig ner och räknat ut hur lång tid det skulle ta och fann att det skulle ta mellan tre veckor och tre månader att göra, beroende på tillgången av hårdvara”, sade han.

Jag sade till verksamheten detta var oacceptabelt och att vi behövde en ordentlig DR plan.

Övertygad om att Russell utvärdering motiverat en bättre DR kapacitet utfärdade Parks Victoria en inledande anbud på en outsourcad DR tjänst, men de svar de fått var från början inte uppmuntrande.

Åtta svar kom tillbaka från anbud men några uteslöts på grund av plats. Vi behövde dem att vara utanför Melbourne CBD, och det handlar om försäkring – om tjänsten är precis runt hörnet den delar samma riskprofil vi gör “, sade han.

De flesta av de som svarade på anbud kom tillbaka med “omogna lösningar”.

De hade inte riktigt tänkt igenom. Till exempel, en hade en anständig lösning för DR, men de hade inte tänkt på hur man skulle bygga en webbplats och hur man får något tillbaka till produktionsanläggningen. Till slut kom de tillbaka och sa att de skulle kopiera virtuella maskiner över en länk, men det kan ta två veckor att få produktionsplatsen tillbaka “, sade han.

Parker Victoria slutligen valt Global Storage, ett relativt ungt företag som använder AAPT s datacenter i Richmond, Victoria och Global Switch, i Ultimo, Sydney värd och skydda kundernas data. Men även Global Storage var en risk, säger Russell, eftersom den saknade kunder av jämförbar skala till Parks Victoria.

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

[Bestämma vilken leverantör] verkligen kommer ner till en kund referens men eftersom vi var de första att gå på detta system, kan jag inte få en “, sade han.

Vill du veta mer?

Ändå Russell var imponerad av att företaget hade tänkt igenom återhämtningsprocessen. Även om den initiala anbud var enbart för en DR-tjänst, Parker Victoria valde att inkludera backup i avtalet – ett beslut som skulle flytta sina kritiska servrar från CommVault band lösning det åberopas.

Hittills har utlagda backup varit en utopi för de flesta stora organisationer, men deduplicering teknik ändra detta. Möjligheten för Global Storage att erbjuda ett företag skala backuptjänst har möjliggjorts genom sitt antagande av EMC: s de-duplicering teknik, Avamar.

Både Quantum och EMC förra året förvärvade bolag som gav dem de-duplicering teknik, och har pracka fördelarna med det för distribuerade kontor i syfte att minimera nätverkstrafiken och minska backupfönster. Men förutom Global Storage användning av tekniken, är det fortfarande till stor del oprövad.

De två tjänsterna Global Storage föreslås för Parks Victoria var Data Ready – fjärrbackuptjänst – och miljö Ready – ett replikeringstjänst, som stöder återställning och kontinuitets mål.

Båda tjänsterna debiteras månadsvis. Den backuptjänst debiteras enligt antalet servrar som måste backas upp, medan återhämtningen tjänsten debiteras enligt önskad RPO eller “återställningspunkter mål”, som kan vara allt från en timme till 24 timmar.

Russell avböjde att kommentera hur mycket servicekostnader, men Global Storage VD, David Duncan, sade backuptjänst (Data Ready) kostar mellan AU $ 3 AU $ 5 per gigabyte, plus en lokal lagring gateway avgift på AU $ 300 per månad. Miljö Klar debiteras per server, som vanligtvis kostar AU $ 100 per server per månad, beroende på RPO.

Parker Victoria genomfört tjänsten bara två månader sedan så, enligt Russell, det har ännu inte haft möjlighet att testa systemets kapacitet i en verklig katastrof.

Implementeringen har inneburit att Parks Victoria lätt skulle kunna prioritera sina servrar enligt den önskade RPO nivån för varje aspekt av sin verksamhet. Russell identifierat 25 av 110 servrar som han ville om miljö Ready, inklusive Parker Victoria Oracle E-Business finansiella och HR-program, dess SQL-databas som används för Park Victoria kassa och logibokningar, liksom dess Citrix, Exchange, fil och Internetservrar servrar~~POS=HEADCOMP.

Vi har valt en sex-timmars RPO för sex av våra servrar och 24 timmar för balans “, sade han.

Slutresultatet för Parks Victoria, enligt Russell, har varit stort. Byrån har backas upp sex terabyte data med Global Storage och har halverat backupfönster tack vare den nya tjänsten.

Vår backupfönster på fredag ​​kväll brukade vara 24 timmar. Det är ner till 12 timmar. Vi brukade göra säkerhetskopior av filer en gång per vecka, och sedan inkrementella säkerhetskopieringar resten av veckan. Med Avamar du inte heller gör hela filändringar “, sade han.

Men kanske den viktigaste fördelen av Russell och nätverksadministratörer synvinkel är möjligheten att avlasta risk och ansträngning för att Global Storage.

“För oss har det varit händer utanför och en fullständig överföring av risk off-site lagring är också fantastiskt och det finns lugn och ro -. Bör vi ha en katastrof på 2:00 jag kan ringa någon annan”, sade han.

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip