Offentlig sektor under attack från ID tjuvar

Den femte årliga AusCERT undersökning, som sammanställdes i samarbete med den australiensiska High Tech Crime Centre (AHTCC), den australiska federala polisen (AFP) och olika statliga styrkor, visade att av alla de organisationer som är upptagna till att ha smittats med skadlig kod – såsom en trojan eller rootkit – 60 procent var regeringsdepartement eller myndigheter medan resterande 40 procent var kommersiella företag.

AusCERT general manager Graham Ingram berättade webbplatsen Australien att han var förvånad offentliga organisationer var att drabbas så hårt – särskilt eftersom cyberbrottslingar som söker ekonomisk vinning riktar i allmänhet kommersiella organisationer.

Det är verkligen svårt att förklara … anekdot den privata sektorn skulle hårdare attack än den offentliga sektorn – det första på grund av pengarna, “sade Ingram, som spekulerade att strategin har förändrats för att stjäla information som kan underlätta identitet stöld “det finns nu ett mycket tydlig förändring i strategin -. att prova identifieringsinformation för att underlätta bedrägeri.

“Det finns en gåta där. Det kan mycket väl vara att statliga system behålla allmänhet en mycket mer information om identifiering,” Ingram sa webbplatsen Australien.

Frost och Sullivan Australien säkerhet analytiker, James Turner, överens med Ingram.

När du kokar det hela ner, finns regeringar för människor, medan företag finns för att tjäna pengar. Så, brottslingar kommer att attackera dem att uppnå olika resultat, “Turner berättade webbplatsen Australien.” Regeringen kommer oundvikligen mer fullständig information om individer som ett företag kommer. Vidare, tillgång till informationssystem statliga kunde hjälpa en brottsling i upprättandet falska referenser “.

Identitetsstöld är ett av de snabbast växande brotten i Australien och enligt justitieminister Philip Ruddock, har det redan kostat den inhemska ekonomin mer än AU $ 1 miljard dollar.

Vid en ID-hantering konferens i Sydney tidigare i år, Ruddock sade att ID-stöld har en “förödande känslomässiga och ekonomiska konsekvenser” på sina offer: “Det kan inte vara större invasion av en persons privatliv än stöld av deras identitet”.

AusCERT s Ingram sade mängden uppmärksamhet riktas mot regeringen var ett bekymmer: “Visst nivån av inriktning av statliga system kan mycket väl vara en viktig fråga”.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze