Nästa gräns i tablett skärmar? Japan Display demos 4K 12-tums skärm

Medan Apple var, klämma fler pixlar i iPad mini, var Japan Display visar upp en ny tablett skärm som ger högre upplösning till en något större skärm.

Som ni kanske har märkt, har “4K” blivit ett modeord för nästa generation av ultra-high-definition video, med mer och mer film skjuts i formatet. Men det är mycket lättare att få alla dessa pixlar i en storbilds-TV än displayer för mobila enheter. Panasonic meddelade en 20-tums 4K tablett tidigare i år, men det är svårt att tänka på det som ett verkligt “mobil” enhet som används av vanliga konsumenter.

Det är där Japan Displays senaste prototyp kommer in. Företaget har just demoed en 12,1-tums tablet-skärm som erbjuder 3,840×2,160 upplösning på FPD International 2013 utställningen denna vecka. Trots den extra tech trolldom som krävs för att göra det hända, fortfarande mindre än en tiondel av en tum tjock skärmen. För dem som älskar pixlar per tum metriska, det fungerar ut till 365ppi, vilket kan jämföras med 264ppi av, den nya iPad Air samt 324ppi för iPad mini med Retina-skärmen. Vissa smartphones har en pixeltäthet på över 400ppi, men uppenbarligen på en mycket mindre skärm. (Även om pixeltätheten inte vara,. Slut allt för skärmkvaliteten)

En mer krävande display är där bättre hårdvara, liknande, Apples nya 64-bitars processor, kommer väl till pass, vilket bör sporra andra tablett beslutsfattare för att öka sina egna processorer. Medan 11,6-tums tabletter har blivit vanligt som en del av Windows 8 “konvertibla” bärbara datorer, är 12,1-tums formfaktor fortfarande till stor del en oprövad en för tabletten marknaden, även om rykten har flöt omkring att Apple kan prova en iPad, så stor som 13 inches, någon gång i framtiden.

Japan Display har ingen specifik information om när marknaden kan se 12.1-tums tabletter med 4K visar, men inte förvänta sig något före utgången av 2014 (och även det kan vara en sträcka). Vill du ha ett intresse av en 4K 12-tums skiffer, eller är det för mycket tablett även för de extra pixlarna? Låt oss veta i Talkback nedan.

[Via Engadget]

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Mavericks: I slutet av Mac i företaget, Apples iPad Air:? Först titta i bilder (galleri), Vad är rätt (och fel) med iPad Air, New Mac Pro och Steve Jobs gyllene galler, Gallery: Apples nya Mac Pro, Apples OS X Mavericks hands-on, i bilder

Apples iPad Air evenemang

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett