Du vill att sekretess? Ge oss pengarna och befogenheter så att vi kan göra jobbet, säger vakthund

Information Commissioner, Storbritanniens integritet vakthund, har gjort en grund för bättre finansiering och större befogenheter att ta itu med integritetsfrågor.

Vid lanseringen av ICO: s senaste årsredovisning, Information Commissioner, Christopher Graham, varnade för att hans organisation behöver bättre finansiering. “En stark regulator behövs om ett dataintrång drabbar miljontals människor”, Graham sa, “men att göra vårt jobb ordentligt och att representera människor på rätt sätt behöver vi starkare krafter, mer hållbar finansiering och en tydligare garantier för oberoende.

ICO sade frågor som oroliga lanseringen av care.data, Facebooks känslor forskning och den så kallade Google rätt att glömmas bort “dom visade att organisationers användning av data blir allt mer komplicerad. Graham sade: “Människor behöver känna någon vakar över sin information.”

ICO konstaterade att det måste vara oberoende av staten och näringslivet, så att allmänheten vet regulatorn kan lita på. “Ibland staten är själva problemet. När Intelligence and Security Committee ville veta hur Snowden avslöjanden försedda med dataskyddslagstiftning, var det Information Commissioner de vände sig till.”

Medan ICO är en stor operation som sysselsätter 383 personer på fem platser och utfärdat totalt £ 1.97m i böter och straffavgifter förra året (April 2013 mars 2014), har dess budget skurits varje år under fem år, och under alla fall har alla de pengar som det tar in genom dessa böter och straff gått direkt till statskassan.

Enligt sin egen årsrapport, ICO hanteras 259,903 samtal till sin hjälptelefon och löst 15,492 klagomål dataskydds – en ökning, i båda fallen, av mer än 10 procent. ICO har också kommit fram till beslut om några 5296 fria klagomål informations (upp 12 procent jämfört med föregående år) och har fått 161,720 rapporter från berörda om spam texter och störande samtal människor.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Facebook förklarar hur den skyddar användarnas lösenord i ljuset av dataintrång, om du har “ingenting att dölja”, här är där för att skicka dina lösenord, hur två fjärr arktiska områden blev frontlinjen i kampen för internet integritet, varför stora uppgifter evangelister behöver omprogrammeras

NHS patientjournal databasprojekt skjuts tillbaka, Statliga block AEC källkod meddelande hacking rädsla, Federal varmvatten för Facebook under känslomässig manipulation experiment

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

Vidare läsning