Bör Windows konsument- och företags smaker förblir synkroniserade?

Är det vettigt för Microsoft att fortsätta att släppa konsument- och företagsversioner av Windows samtidigt som bolaget snabbar upp sin produkt leveranstakt?

Kanske bör det finnas olika kadenser för olika kundgrupper.

Denna möjlighet togs upp av Terry Myerson, Microsoft vice VD med ansvar för, företagets enhetligt operativsystem verkstadskoncern, under hans anmärkningar på Credit Suisse 2013 Technology Conference den 4 december.

Myerson konstaterade att konsumenternas behov, som tenderar att vara intresserade av att operativsystem uppdatering på egen hand på en snabbare basis, skiljer sig från IT-proffs, som kanske föredrar politik som styr takten i uppdateringar. Myerson sa att det kanske inte är den bästa strategin för konsument- och proffs smaker av en viss Windows-versionen att nå marknaden på exakt samma tid, framöver.

Windows Millennium Edition (ME) var den senaste versionen av Windows-klient med hjälp av Windows 95 kodbas. När Windows ME, som transporteras i 2000 släppte Microsoft sin efterföljande konsument och “pro” versioner av Windows samtidigt.

Microsoft chefer fortfarande inte har någonsin sagt officiellt (såvitt jag minns) att bolagets plan skiva är / var att leverera en ny version av Windows varje år. De har sagt att de planerar att leverera nya versioner snabbare, vilket framgår av lanseringen av Windows 8.1 ett år efter det att bolaget levereras Windows 8.

Microsoft chefer har inte gått offentligt med sin planerade färdplan för vad följer Windows 8.1. Men jag har hört nästa Windows mål kommer att bli en, Windows 8.1 Update 1 frigör runt våren 2014, som är tänkt att ge Windows och Windows Phone programmeringsgränssnitt mer i linje med varandra. Efter det mina källor har sagt, planerar Microsoft att leverera en ny version av Windows som kommer att ingå i, nästa våg, med kodnamnet “Threshold”, runt våren 2015 tidsram.

Vissa IT-proffs har inte varit uppskattande av Microsofts snabbare frigivning takt notera att nya versioner av Windows kräver betydande testning och planering innan de distribueras i stor utsträckning i hela företaget. Om Microsoft slutar upp släppa “pro” versioner av Windows mindre ofta än konsument dem i framtiden, jag är säker på att ett antal affärsanvändare skulle vara glad.

. (Det finns inga ord vad Microsoft planerar / tänka på takten i Windows Server släpper Windows Server laget, efter Microsofts juli REORG, sitter med,. Moln och företagande grupp, inte enat Windows-teamet Microsoft chefer har inte sagt om Windows Server utsläpp kommer att fortsätta att levereras i synk med kunden i framtiden, eftersom de har varit under det senaste decenniet plus eller mer.)

Under sin Credit Suisse utseende, Myerson betonade att enhetliga operativsystemet lagets mål är att bygga “en plattform som ligger bakom alla våra enheter.”

Detta betyder inte en smak av Windows för alla ändamål (embedded, tablett, telefon, dator, konsol), dock erkände han.

“Varje form factor kräver en unik, skräddarsydd upplevelse” betonade han. Men alla dessa formfaktorer kommer att kunna dra nytta av en gemensam uppsättning molntjänster, tillade han.

(Det låter som, en kärna, många SKU,, till mig.)

Och för dem som undrar om Myerson kan ha gjort det till finalen i termer av Microsofts vd lotteri, Myerson skämt försäkrade Credit Suisse publik som “ny VD kommer inte att vara mig.”

Update (December 5): Här är exakt vad Myerson sade på olika kadens ämne (från en utskrift av hans kommentarer)

Och med hemanvändarversioner av våra produkter och företaget versionerna av våra produkter, eller professionella versionerna av våra produkter kommer vi att fokusera på att betjäna var och en av dessa kunder och glädja dem. Och det kan finnas olika kadenser, eller olika sätt på vilka vi pratar med dessa två kunder. Och så 8,1 – det finns 8,1 och det finns 8,1 Pro, och de båda kom samtidigt, det är inte klart för mig att det är det rätta sättet att tjäna på konsumentmarknaden. Det kan vara det rätta sättet att fortsätta betjäna företagsmarknaden.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Twitter reaktion på Apple Launch

Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch, och AirPods

Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger

Android lockscreen bypass: Google lappar skavank på Nexus 5X telefoner

Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, smartphones, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, rörlighet, Sista minuten iPhone 7 rykten pekar på vattentäthet, fem färger, säkerhet, Android lockscreen bypass: Google fläckar skavank på Nexus 5X telefoner