Avslöja en SEO spammare och belöna sina konkurrenter (en fallstudie)

DUI advokat Indianapolis “,” DUI Attorney Indianapolis “och” DUI Defense Indianapolis “alla verkar vara sökfraser som en viss webbplats kommer jag ännu inte nämna är att försöka rangordna för. Jag vet detta eftersom de spam en av mina bloggar med skräp. eftersom de gjorde det, jag bara gav den högst rankade konkurrens av deras för de sökfraser några dofollow länkar! nu, för lika häftigt som det är att snabbt belöna konkurrensen från en spammare, ta reda på vem en spammare är är mycket mer intressant. Försök hålla med mig, eftersom kaninhålet går ganska djup med detta. till exempel, jag hittade en hel webbplats som felaktigt har konfigurerats för att visa massor av interna e-post och korrespondens till / från den individ som är i slutändan ansvarig för spam på min sida!

Gurun fasad: Internet marknadsföring Shams, flimflams och andra BS, drag av Black Hat SEO: Ta en promenad på den mörka sidan, Google skrämmer byxorna SEO-branschen genom att ta bort Analytics sökordsdata, 5 outnyttjade SEO resurser du behöver veta om, hur man blir en Sök Ninja: Utnyttja den fulla kraften av Google – del 1, Sök ninja del 2: Hur man hittar äldre versioner av programvara (och mycket mer)

Till att börja vårt äventyr, skulle jag vilja börja med att säga att mer och mer, jag blir väldigt trött av sökmotoroptimerare och / eller företag som ägnar sig åt skamlösa spam att öka ranking. Den senaste juvelen dök upp i min inkorg nyligen och det omedelbart tweaked mig på fel sätt. På min Microsoft blogg (som jag har visserligen gett någon uppmärksamhet under det senaste året), fick jag följande kommentar på ett inlägg från mer än ett år sedan (never mind det faktum att mina kommentarer är nofollow och länken saft från det sida är bland de lägsta på webbplatsen)

Tur jag snubblat på denna information. Jag kan på allvar uttrycka att jag lärt mig något nytt just nu. Med lite tur kommer jag att ha samma lycka nästa gång jag tar en titt på din webbplats.

Uppsluppen spammerific, eller hur? Tja, den person som lämnade kommentaren använde sökordsfras “DUI advokat Indianapolis” som namn och de kopplade till denna profilsida

Som några av er vet, är taktiken att pumpa en massa länkar juice (via skräppost eller icke-skräppost länkar) till en sida på en webbplats som inte är din, då har du den sidan länk till din webbplats med dina sökord. Denna metod tjänar några syften, men den primära SEO spammare tror att detta kommer skydd din webbplats från Googles vrede om de ser allt skräp du lagar mat för att bygga populariteten av en webbsida. Google kan vara långsam på vissa algoritm tweaks, men de är inte dumma. Hur som helst, vad är det med dessa dumheter här

Top Five Vägledning om Söka DWI barristers

Jag är ett hus inomhus anpassningsbar, liksom en konstnär från möbel extramaterial och producerade bilder. Jag är bara en annan utvecklare som arbetar med kvinnor som använder redskap, men Irrrve aldrig varit aktivt involverad i att skapa mode inser att det är en enorm.

Det är några spamtacularly-spamtastic spam direkt! Mellan det skräp och kommentaren på min webbplats, räkna jag jag antingen hantera en automatiserad mjukvara SEO-lösning (SEnuke X, xrumer, etc.) eller fruktansvärt utlagda arbete. Tillbaka till profilen är användarnamnet på den samuelpratt37. Låt oss Google som namn, ska vi?

Precis som jag misstänkte, massor av spam profiler över en mängd webbplatser. Med detta i åtanke, låt oss gå tillbaka en gång till att profilsida på bilden ovan. Där ser vi de tre sökfraser jag nämnde högst upp i det här inlägget. Naturligtvis, i stället för att länka till deras konkurrens (som jag gjorde), deras länk till webbplatsen som de försöker att rangordna. För bra åtgärd, låt oss söka efter en av dessa sökfraser tillsammans med användarnamnet samuelpratt37. I själva verket är resultatet mer skräppost.

Nu, vid denna tidpunkt, jag är nyfiken på att se den plats de försöker att rangordna, så låt oss gå på över till det

Det är ganska uppenbart att det är en mikro webbplats: en webbplats som är konstruerad för att tjäna en primär funktion, som generera leads. Ta en titt på webbplatsen, kunde jag inte hitta ett enda namn arbetar med att “företag.” Allt jag såg var generiska utseende legalese vissa anpassade DUI videor och ett telefonnummer. I min strävan att ta reda på mer om detta “fast” Jag ringde numret. Tyvärr (men förväntade), ringde det vidare till en generisk brevlåda som ber dig att lämna din information så att någon kan ringa tillbaka. Självklart, vi inte att göra med en verklig fast här. Som sådan var min nyfikenhet piqued att ta reda på vem vi faktiskt att göra med. Är detta ett riktigt företag eller är det kanske någon som försöker att generera leads för ett företag i området? Precis som i helsike är detta som är spam mig och vad är deras affärsmodell?

Gräva lite djupare, beslutade jag att se vem som äger webbplatsen genom att köra det genom Network Solutions WHOIS sökning. Tack vare den WHOIS-information på webbplatsen som allmänheten, fann jag att innehavaren av domänen är “Demko Ventures LLC” och deras administrativa kontakten är någon som heter Mike Demko från demkoinvestments.com. (Att notera, e-postadressen för den administrativa kontakten är densamma som e-postadress på Mike profil avsnittet om Demko Investments webbplats, så nu vet vi att vi har att göra med samma individ.)

Redo att få min Google på och ta reda på om Mike är vår spammare, skrev jag följande fråga för att se om han har något att göra med SEO: “Mike Demko” SEO

Beviset! Det mounts!

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Från ser saker (se här, här och här), är Mike verkligen intresserad av SEO, men är han vår spammare? Jag kom fram till början att han var, men som jag fortsatte min forskning, upptäckte jag att, förutom att ha sin egen SEO-företag, utnyttjar han outsourcade tjänster från platser som oDesk, Elance och Filippinerna, så, även om Mike är inte direkt skräppost länkar själv, han antingen iscensätta den eller medveten om det.

Nu minns när jag sökte på Google efter “Mike Demko” SEO? Tja, 8 resultat ner, märkte jag följande

För dem som inte vet, är Copyscape en populär webbplats som används för att kontrollera om plagierat innehåll. Som det ser ut som Google resultat ovan, är Mike intresserad besegra Copyscape. Som har fått “spam” skrivet över det! Nu, kolla in namnet på webbadressen från det resultatet: www.bankruptcy-attorneys-sandiego.com

Tyvärr, är platsen inte befolkade med innehåll just nu, men en snabb Whois-sökning av den domänen ger exakt samma information om registranten som en jag kontrollerat tidigare, så vi vet att vi fortfarande arbetar med Mike Demko och Demko Investments / Demko Ventures LLC. Och även om platsen inte är befolkade nu, det måste ha varit någon gång för Google att ha indexerat resultat du ser i skärmdumpen av ovan. Med detta i åtanke, låt oss se vad alla Google har i sitt index från när platsen hade innehåll: site: bankruptcy-attorneys-sandiego.com

Lång historia kort, det är nästan 800 sidor Google har indexerat från platsen – och de är alla cachade. Det innebär att även om själva webbplatsen inte är strömförande, kan vi fortfarande se vad som var där när det var levande – och vad vi ser är häpnadsväckande: e-post och interna diskussioner som innehåller (delvis) användarnamn och lösenord, arbetsuppgift / färdigställande anteckningar och (spiken i kistan) intima detaljer om en landsomfattande kampanj för DUI / DWI webbplatser

Har de medvetet ställa denna webbplats för att visa det här innehållet? Säkerligen inte, vilket leder mig till en något komiskt mail till Mike att jag råkade på vilken, delvis följande

Michael

Jag vet. Du är en stor fastighetsmäklaren, inte en techno-nörd. Så jag vill vara säker på att du kan få till det innehåll som är upp på www.RealEstateTechnologyExperts.com och inte låta “teknik” komma i vägen.

Åh, det rascally “teknik.” Alltid komma i vägen, dag haffar det!

Hur som helst, mellan de stora webbplats / e-post / internt meddelande SNAFU att e-post, och följande bevis för att Demko Investeringar uppgifter antingen ett internt team eller en entreprenör enhet med SEO-relaterade jobb …

Jag har kommit till slutsatsen att även om Mike inte kan vara en direkt gör spam, är han definitivt medveten om det (mer bevis på detta är längst ned i detta inlägg, där jag lista lika viktiga punkter som jag har valt att inte utförligt täcka). Oavsett omständigheterna, har jag uppfyllt min önskan att gå till botten av den person som spam (antingen direkt eller genom tasking annan) min webbplats, men det är fortfarande kvardröjande önskan att få veta exakt vad affärsmodellen är. Nåväl, efter all den forskning jag har gjort, det är här

Mike gör sökord forskning och mål specifika DUI- och DWI-relaterade sökfraser i städer över hela landet. Sedan fyller han mikro webbplatser med innehåll relaterat till de lokala sökfraser. Målet är att få dessa mikro webbplatser rangordning på toppen av SERPS för sina riktade sökfraser och sedan, när de är ranking i en position han är bekväm med, han kontakter så många advokater / jurister som han kan för varje stad / locale han inriktning. Målet är att hyra tjänster av mikro platsen till högstbjudande genom ett visst datum. Detta gör det möjligt för honom att behålla äganderätten till domänen och i huvudsak hålla innehållet exakt samma sak med mycket liten förändring bör det dags att han hyr ut den till en annan advokat / jurist. Han har förmodligen någon form av spiel för att förklara värdet av platsen, ROI, hur det kommer att generera leads och konvertera dem väl, etc. Det är en fin twist på en gammal affärsmodell.

Så, det som började helt enkelt som att belöna konkurrensen från en spammare som irriterade mig, snabbt växte till mycket mer än jag kunde ha trott: den perfekta studie för att visa a) varför du bör inte spam, b) varför du noga bör övervaka din Internet marknadsföringsteam och / eller outsourcad internet marknadsföring enhet, c) varför du aldrig ska konfigurera en plats så att det visar den interna informationen för Google att komma och indexera / cache, d) varför du bör överväga att privatisera din regis information och e ) att om jag kan ansluta prickar för att hitta all denna information från en enkel spam kommentar, bara föreställa sig punkter som Google kan ansluta (även om det verkar som om de inte kan, eller inte för närvarande talan med sådana uppgifter) . Du kanske kan komma undan med vissa spam taktik nu, men en dag kommer du inte. Och om allt du letar efter är att göra en snabb buck, kommer du inte ihåg när Google släpper en Panda-liknande uppdatering som demotes din Copyscape-förbi thieved / skrapas / spunnet artiklar, kommer du?

Avslutningsvis kommer jag att lista en handfull artiklar som jag inte täckte i det här inlägget, men det är alla lika viktigt att nämna att ge en mer väl avrundad bild av följderna / konsekvenser av spam, liksom hur mycket jag kunde ha hållit gräva i Demko Ventures LLC Internet marknadsföringsmetoder. I ingen särskild ordning av betydelse

1: Sökresultat använder Mike olika e-postadresser och användarnamn.

2: Omvänd WHOIS register visar 400 + webbplatser som är registrerade till Demko Ventures, LLC, liksom Googles sökresultat för “Demko Ventures LLC”.

3: Oskyddade uppladdnings kataloger på sina DUI / DWI mikro platser (som jag upptäckte via en enkel webbplats: duiindianapolis.com sökning i Google).

4: Open XML information från sin Amazon S3 står för media på sina mikrosajter (som jag upptäckte i källkoden för en av deras mikrowebbplatser).

5: Detaljerad information IP-adress från spam kommentar på min blogg, liksom missbruk e-postalias jag kunde kontakta om spam kvar på min blogg. (Realistiskt, detta förmodligen inte skulle ha uppgått till mycket, men man vet aldrig.)

6: Resultat från en Google-sökning av e-postadressen som var kvar med spam kommentar på min blogg, som ledde mig till IP information om stopforumspam.com detaljer andra falska e-postalias, användarnamn, och riktade sökfraser som används av Demko Ventures, LLC registrerade webbplatserna (never mind omfattande forskning som väntar med all denna information).

7: Mike offentliga Screenr konto, som vid tidpunkten för denna skrift, innehåller en hel massa av offentligt videoklipp – varav vissa omfattar skräppost SEO taktik, som skrapa innehåll (via produkter som ScrapeBox). Eww …

8: Jag håller nu på knapparna för att gå göra just det han gör, ska jag välja. Detta är en av de inneboende problem med off-page SEO: om du inte är försiktig, kan du enkelt ge bort dina sökord (och affärsmodell) på ett silverfat. Därefter har alla en individ att göra är att slå upp Open Site Explorer, Majestic SEO, och marknaden Samurai (eller din favorit verktyg av val) att göra några allvarliga bakåt / konkurrenssynpunkt. Efter det är det iväg till tävlingarna!

Tack för att läsa min fallstudie, och kom ihåg: VAR INTE en spammare!

 Innehåll

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner